Seletti verlichting, prachtige Italiaanse designlampen

Seletti is een Italiaans familiebedrijf dat is opgericht in 1964 door het echtpaar Romano en Maria Seletti. Het merk heeft een uitzonderlijke plaats ingenomen in het internationale speelveld van invloedrijke designers. Van het begin af aan voerde het een duidelijke missie, ze wilden innovatief, professioneel en vooruitstrevend zijn. Deze aspecten zijn een duidelijke verklaring voor het snelle tempo waarin het merk zich ontwikkeld heeft.
Het bedrijf is gevestigd in Cicognara di Viadana, een kleine gemeenschap in Noord-Italië. Aldaar worden de meest uiteenlopende producten, waaronder een zeer grote verlichtingslijn, ontworpen en geproduceerd. Ondertussen zijn ook hun kinderen, Stefano en Miria, in het bedrijf werkzaam.
 
Ontwerpers
De collecties worden ontworpen door talentvolle en gearriveerde internationale designers die de producten verrijken met extravagante stijl, een verhoogde kwaliteit en een karakteristieke vormgeving. 
Ontwerpers krijgen een opdracht mee om hun ontwerpen functioneel, innovatief en origineel te maken. De producten van Seletti zijn in de loop van de jaren klassiekers geworden die over de hele wereld herkent en begeert worden. Het merk staat synoniem voor provocatie, innovatie en originaliteit en dat is goed terug te zien in de unieke producten. De collecties vormen steeds weer een speelse balans tussen kunst en functionaliteit. 
 
Studio Job
Om het bij ons eigen Brabant te houden, stel ik Studio Job aan u voor. Studio Job bestaat uit Job Smeets en Nynke Tynagel. De ontwerpstudio is in Tilburg gevestigd en hebben beide hun studie gedaan op de wereldberoemde Design Academy in Eindhoven. De studio heeft meerdere collecties voor Seletti gemaakt waaronder de Seletti Garden collectie. Daarnaast heeft Seletti in samenwerking met Studio Job de Lamp Banaan Huey uitgebracht. Na het succes van een limited edition in een bronzen uitvoering is er een betaalbare uitvoering uitgebracht van drie banaan lampen.
  • De Huey (half liggend),
  • Louie (staand) en
  • Dewey (liggend).
Het exclusieve design is gemaakt van glas en resin dat is afgewerkt met een laklaag.
 
Monkey Invasion
Een succesvolle lamp op dit moment is de Monkey Invasion, een apenfamilie in 4 varianten, design met een knipoog. Lampuniek heeft deze lampenserie o.a. in de collectie. De lamen zijn gemaakt van kunsthars en hebben maar liefst een snoer van 4,5 meter. Deze snoer is gemaakt van textiel, ook wel strijkijzersnoer genoemd. De lampen geven een originele twist aan je woon- of slaapkamer, zelfs is deze lamp in de tuin te gebruiken. De lamp is ontworpen door de Italiaanse designer Marcantonio Raimondi Malerba.
 
Marcantonio Raimondi Malerba (Ook wel Marama genoemd).
Hij werd geboren in 1976 in Massalombarda, Italië. Hij studeerde aan het Art Institute en de Academie voor Schone Kunsten. Net afgestudeerd begint hij in de theaterscène en werkt samen met diverse architecten op verschillende projecten. Al snel realiseert hij zich dat zijn ambities liggen bij het ontwerpen van functionele producten in een verrassend jasje.
 
Wat zegt Lampuniek over Seletti?
We zijn trots om een deel van de collectie van Seletti in onze showroom te hebben. We zijn ook helemaal weg van de meubeltjes, maar omdat we een verlichtingsspeciaalzaak zijn houden we het op de Monkey Invasion. We hebben overigens wel de intentie om meerdere lampen in de collectie op te nemen.

Contact formulier