Lucide verlichting, design met internationale allure.

Lucide

Lucide verlichting is een relatief jonge speler op de verlichtingsmarkt. De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen leverde eind vorige eeuw zeer veel talenten af, parallel loopt ook de stormachtige ontwikkeling van Lucide. Het hoofdkantoor zetelt dan ook in Antwerpen en werkt behalve met talentvolle Belgische designers ook met gelouterde internationale ontwerpers.
Deze zijn allemaal freelance verbonden met het merk en kunnen daardoor ook vrijelijk hun ontwerpen aanbieden. Standaard wordt er van hoogwaardige materialen gebruik gemaakt, subtiele kleuren en duurzame lichtbronnen.
 

Succesvol en trendsetter

De passie voor verlichting en het nauwgezet volgen van de meubeltrends is een van de redenen dat de designs telkens weer als verrassend worden ontvangen. De ontwerpen worden alom gezien als vernieuwend en trendbepalend.
Wat ook een reden voor het succes is, Lucide is met zijn ontwerpen ook altijd vooruitstrevend geweest op het gebied van energie zuinige verlichting (LED), duurzaamheid is nog altijd een groot goed.
 
Hoofdkantoor
Zoals eerder vermeld staat het hoofdkantoor in Antwerpen, de wereldwijde verkoop bevindt zich ook hier. Lucide is zeer actief met het vermarkten van het merk. Niet enkel presenteert het merk zich op grote consumentenbeurzen, maar wordt regelmatig uitgenodigd op representatieve vakbeurzen waar enkel de grote en innovatieve merken exposeren.
Tevens wordt in Antwerpen de productie in China aangestuurd. Om de lijnen kort te houden heeft Lucide ook een kantoor in Hongkong geopend. Vanuit daar kan er snel geanticipeerd worden op nieuwe en snel opvolgende trends.
Het grote voordeel van produceren in China is dat Aziatische landen marktleider zijn in LED productie, waarbij China de lijst aanvoert. De kwaliteit wordt door regelmatig door westerse inspecteurs gecontroleerd. Met een eigen kantoor terplekke wordt die kwaliteit gewaarborgd. Ook in de kwaliteit van de verwerking van duurzaam aluminium is China marktleider.
 
Voordelen van de productie in China op een rijtje:
  • Ontwikkeling LED technologie
  • Productie duurzaam aluminium
  • CE certificering conform Europese richtlijnen
  • Tijdens en na het fabricageproces staan de Lucide lampen onder permanente controle van in huis opgeleide technici.
 

Diverse soorten verlichting van Lucide

Spots
Lucide heeft diverse soorten (inbouwspots) in het assortiment. Er zijn inbouwlampen of spots voorzien met 1,2,of 3 lampen. De armaturen passen in elk interieur en zullen uw woning excellent afwerken. De spots zijn voorzien van halogeen of LED lampen die verstelbaar zijn om ze in uw gewenste richting te laten verlichten.

Vloerlampen
De vloerlampen van Lucide kenmerken zich door hun hoogwaardige materiaal en hun eigentijdse design. U heeft keuze uit zo’n 100 verschillende modellen. De modellen zijn zeer praktisch ingesteld, zo kan u de lamp gebruiken als leeslamp of als extra detailverlichting in de woonkamer. De meeste vloerlampen van Lucide sluiten perfect aan bij strakke architectuur en binnenhuisinrichtingen.

Tafellamp
De tafellamp moet er esthetisch goed uitzien, maar ook sfeervol verlichten. De Lucide tafellampen voldoen met gemak aan deze eisen. De meesten hebben een niet alledaagse vorm en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.

Buitenverlichting
Lucide heeft een scala aan buitenverlichting. Het looppad, de oprit en de tuin worden zeer kenmerkend verlicht. Veelal gemaakt van hoogwaardig staal of duurzaam aluminium en voorzien van een LED lamp. Het assortiment bestaat uit maar liefst 222 modellen. Dus altijd een model naar uw keuze.
 
Lampuniek over Lucide
Wij zijn zeer te spreken over de kwaliteit, het brede assortiment, het fijne design gevoel en de service van Lucide. Het spreekt met name onze klanten aan die net iets anders willen dan het gemiddelde. Tevens wordt het duurzame door ons en onze klanten zeer gewaardeerd. Indien u in onze webshop moeilijk een keuze kunt maken, onze showroom in Den Bosch heeft een ruim assortiment om een persoonlijke keuze te maken.